Amsterdam The Dialogue

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

The Dialogue, een appartementencomplex met twee woontorens van 50 meter en 70 meter welke gerealiseerd wordt aan de H.J.E. Wenckebachweg te Amsterdam-Duivenrecht.

Oppervlakte

49.000 m²

Certificaten

Bouwperiode

2023-2027

Soort project

Aantal kamers

Projectomschrijving

Het project bestaat uit 2 woontorens (van 50 en 70m¹) met een tussenbouw variërend tot 35m¹. Het geheel bevat een combinatie van 123 sociale huurappartementen, 197 midden-huursegment appartementen, 110 koopappartementen en een zorgcentrum met 43 kamers, welke zijn bedoeld voor mensen met dementie. Verder bestaat het project uit een ondergrondse parkeergarage met bergingen (ca. 5350m²) en een commerciële plint van ca. 4800m² voor zowel horeca als kantoor en een compleet ingerichte binnentuin.

Project updates

April 2024

De sloop van het bestaande pand vordert gestaag, inmiddels is de bovenbouw nagenoeg geheel gesloopt. Binnenkort starten we met het aanbrengen van de damwanden, om daarna ook de gehele kelder te kunnen slopen.

Maart 2024

De stripsloop is inmiddels gereed en de constructieve sloop is in volle gang. De eerste en kleinste toren is inmiddels geheel gesloopt en met de 2e en 3e is de sloper bezig. Zodra de NUTS is afgekoppeld kan de sloper vol aan de gang. Allereest wordt de gevelbeplating met kozijnen eraf gehaald waarna ook de isolatie wordt verwijderd. Ook word de dakbedekking er separaat afgehaald. Als laatste zal de betonconstructie worden gesloopt. Nadat de constructie plat ligt, worden de grote elementen vergruisd, om zo de wapening van het beton te scheiden.

De werkzaamheden van de tijdelijke duiker zijn gereed. Nu kan de bouwplaats klaar worden gemaakt voor de volgende werkzaamheden; het aanbrengen van de damwand voor de bouwput. Daarover volgende keer meer.

Januari 2024

Vandaag is de nieuwe tijdelijke waterberging opgeleverd met alle betrokken partijen.

In verband met de bouwwerkzaamheden dient er een nieuwe tijdelijke waterberging nabij de A10 te worden gerealiseerd. Deze staat middels een sifonduiker in verbinding met de naastgelegen watergang. Het maken van de waterberging had nog de nodige uitdagingen zoals een bodemsanering, Japanse Duizendknoopsanering, een sifonduiker onder een waterleiding van ø800mm door. Een uitdagende klus die vandaag is afgerond.

Verder is de constructieve sloop inmiddels ook gestart. De sloper was al enkele weken bezig met de stripsloop, maar nu gaat het pand definitief plat. Ondertussen wordt er aan de andere zijde van de bouwplaats een tijdelijke duiker aangelegd, om de omliggende watergangen met elkaar in verbinding te houden.