Amsterdam The Newton

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Aan de Kop Zuidas in Amsterdam bouwt Pleijsier Bouw het appartementencomplex The Newton en biedt plaats aan maar liefst 101 appartementen.

Oppervlakte

12.000 m²

Certificaten

Bouwperiode

2021-2024

Soort project

Aantal kamers

Projectomschrijving

The Newton is een ontwikkeling van COD, ontworpen door Diederendirrix architecten en geconstrueerd door Van der Vorm. Het eigenzinnige driehoekige gebouw bevindt zich in de aantrekkelijke Kop Zuidas en beschikt onder andere over een prachtige groene binnentuin, zodat bewoners kunnen genieten van een groene omgeving mídden in Amsterdam. Het gebouw beschikt in totaal over 12.000 m² bruto vloeroppervlakte en 175 m² BVO commerciële ruimte. Daarnaast is het gebouw voorzien van een ondergrondse parkeergarage met 55 parkeerplekken. Ook aan duurzaamheid is volop aandacht besteed: het gebouw wordt volledig gasloos uitgevoerd én er wordt gebruikgemaakt van een WKO-systeem. Ook het dak is straks volledig voorzien van zonnepanelen.

Project updates

November 2023

Het maaiveld wordt rondom ingericht door de gemeente en in het gebouw worden de laatste gordijnrails in de woningen aangebracht. In de gangen worden de laatste delen van de gietvloer aangebracht.

We zijn druk met het afhandelen van opleverpunten en het inregelen van de installaties.

Eind november wordt The Newton officieel opgeleverd aan COD. In december zullen de eerste huurders het pand betreden.

Oktober 2023

De werkzaamheden van de NUTS partijen zijn gereed en we zijn gestart met het inregelen van de installaties.

In de kelder worden de parkeervakken gecoat en de vloer van de fietsenstalling is gecoat. Verder is een start gemaakt met de gietvloeren in de gangen.

Het maaiveld wordt verder ingericht met de gemetselde tuinmuren en de terrassen worden betegeld.

We naderen de oplevering die eind november gepland staat!

Augustus

De PVC vloerafwerking wordt aangebracht in de woningen en de eerste woningen worden voor-opgeleverd.

In blok B worden de laatste keukens gemonteerd en is gestart met het schilderwerk van de woningen op de 5e verdieping.

Het is wachten op het in bedrijf schakelen van de NUTS invoeren zodat we de installatie kunnen gaan inregelen voor de oplevering.

Juli

De zonnepanelen zijn geleverd en worden binnenkort geplaatst. Bijna alle wanden zijn gestuct; het schilderwerk kan beginnen.

Bij blok A worden de keukens gemonteerd. Het metselwerk van blok B is op hoogte, de laatste borstweringen worden gemetseld. Hierna wordt de steiger langzamerhand gedemonteerd. Bij blok B wordt het laatste zinkwerk gemonteerd.

De plafonds en wanden op de balkons worden afgemaakt. Bijna alle badkamers zijn voorzien van tegelwerk en sanitair. Binnenkort wordt er gestart met het leggen van de PVC-vloeren.

Juni 2023

Stap voor stap vordert de bouw van The Newton die de buurt transformeert. De steiger is weg! Het prachtige metselwerk en voegwerk zijn afgerond, waardoor het fraaie karakter van het gebouw volledig zichtbaar is.

Op de begane grond worden de laatste handelingen verricht: de kozijnen en zetwerken worden nauwkeurig geplaatst. De balkons, veilig en stijlvol met balustrades uitgerust, bieden een prachtig uitzicht op de omgeving. Bovendien zijn deze balkons voorzien van akoestische wanden en plafonds, die binnenkort in een passende kleur worden gesaust.

Eenmaal binnen in de appartementen worden de laatste voordeuren met zorg geplaatst. De overige kozijnen worden geïnstalleerd, klaar om de binnendeuren te ontvangen. De muren in de appartementen zijn allemaal gestucd en de plafonds worden voorzien van spuitwerk. Hier en daar worden de vloerplinten al gemonteerd, waardoor de ruimtes steeds meer karakter krijgen. De badkamers en toiletten zijn afgewerkt met tegelwerk, terwijl de installateur wastafelmeubels, douches en toiletten monteert.

Terwijl blok A zijn voltooiing nadert, verrijst blok B als achtervolger. De metselaars werken onvermoeibaar aan de vijfde verdieping, terwijl het dak langzaam maar zeker vorm begint te krijgen. Hier worden de laatste details zorgvuldig afgewerkt, zodat toekomstige bewoners veilig en droog kunnen wonen.

Binnenin blok B worden de binnenwanden voorzien van strak stucwerk, klaar om binnenkort een prachtige laag verf te ontvangen. Net als bij blok A worden ook hier de woningen uitgerust met veilige voordeuren en kozijnen. Weldra zal het betegelen van de ruimtes beginnen, waarbij de pallets vol luxe tegels al verleidelijk liggen te wachten. Op de begane grond en in de kelder worden ondertussen de nodige leidingen en installatiewerkzaamheden uitgevoerd, waardoor de huizen van alle moderne gemakken worden voorzien.

Mei 2023

Bij blok A is het metselwerk inmiddels volledig op hoogte; de laatste geveldelen zijn gevoegd en kozijnen worden rondom voorzien van zetwerken. Stap voor stap breken we de steiger af, erachteraan worden de balkonbalustrades gemonteerd. De fraaie gevel wordt nu pas echt goed zichtbaar! Ook het dak van blok A is inmiddels gereed; de dakbedekking, dakisolatie, waterretentiekratten en grindlaag zijn aangebracht.

Bij blok B is het metselwerk op het niveau van de 2e en 3e verdieping, de voeger werkt hier achteraan. De dakdekker is op het dak nog volop bezig. Aan de binnentuinzijde worden de borstweringen met het bijzondere kettingverband gemetseld. Hierachter plaatsen we de plantenbakken inclusief beplanting. The Newton begint naast rood, dus ook steeds groener te kleuren!

Op de verdiepingen zijn bijna alle binnenwanden gereed en de laatste wanden op de begane grond moeten nog gemaakt worden. Een groot deel van deze wanden zijn gestucd. Ook is er gestart met het tegelen van de wc’s en badkamers. Nog maar een paar verdiepingen moeten worden voorzien van dekvloeren. De installateur werkt gestaag door om het gebouw te voorzien van de nodige installaties. Naast de gevel beginnen ook de woningen langzamerhand vorm te krijgen!

Februari 2023

Bij Blok A is de ruwbouw inmiddels gereed. Hier worden nog de laatste HSB-wanden, kozijnen en ruiten geplaatst. Ook is het dak volledig voorzien van dakbedekking. Op dit dak worden de borstweringen opgemetseld en de borstweringssteunen gemonteerd. Bij blok B is de 7de verdiepingsvloer gelegd en afgestort. In de gevel wordt er volop gemetseld, de lateien worden geplaatst en de geveldragers worden gemonteerd. Het metselwerk is bij blok A op het niveau van de derde verdieping en bij blok B op de begane grond.

Binnen worden de schachtwanden gelijmd en de Metalstudwanden op de verdiepingen opgebouwd. In de kelder worden de nodige installaties aangebracht.

December 2022

De ruwbouw van blok A is inmiddels op het niveau van de dakvloer en zal waarschijnlijk voor de kerst gereed zijn, De ruwbouw van blok B is op het niveau van de vierde verdieping, waar de vloeren zijn gestort.
De installaties in de wanden en vloeren worden hier volop aangebracht.

Op diverse plekken wordt de eerste laag dakbedekking aangebracht. De HSB-elementen tot en met de 3e verdieping worden gemonteerd en lucht- en waterdicht afgemaakt. Een groot deel van de gevels is nu geïsoleerd. Daarnaast worden de kozijnen geplaatst en voorzien van beglazing. Delen van het gebouw kunnen dus langzamerhand wind- en waterdicht gemaakt worden.

Op de begane grond begint de gevel al aardig vorm te krijgen; een aantal puien worden voorzien van prefab betonnen kaders en gevelmetselwerk. Op een aantal plekken loopt dit metselwerk al door naar de 1e verdieping.
In de parkeergarage en rondom de schachten worden de binnenwanden aangebracht. Deze schachten worden voorzien van de nodige installaties.

September 2022

De begane grond vloeren, wanden en kolommen zijn inmiddels gereed. Een gedeelte van de breedplaatvloeren van de 1e verdieping is gelegd, waarin de wapening en installatie worden aangebracht. De damwanden worden verwijderd.

Juni 2022

Inmiddels zijn de betonnen wanden en kolommen van de kelder gereed. De breedplaatvloeren van de begane grond zijn gelegd. Ook worden de begane grondvloeren voorzien van onder- en boven wapening. Op dit moment wordt de installatie in de begane grondvloer aangebracht. Binnenkort zal er gestart worden met het storten van de begane grondvloer.

 

Mei 2022

Bij The Newton is de keldervloer gereed. De wapening van de kelderwanden en kolommen is geplaatst en wordt gekeurd. Inmiddels wordt ook een gedeelte van de kelderwanden gestort

April 2022

De torenkraan is inmiddels geplaatst en wapening van de keldervloer vloer wordt verder gevlochten.

De stekken voor de kelder wanden en kolommen zijn geplaatst, ook is de installateur begonnen met het aanleggen van de riolering in de keldervloer.

Februari 2022

Januari 2022

De heipalen en damwanden zijn aangebracht en de stellingen zijn afgevoerd.

De eerste meter grond tussen de damwanden is afgevoerd en het stempelframe wordt aangebracht.

Nadat het stempelframe is aangebracht zal de bouwkuip verder uitgegraven worden zodat gestart kan worden met koppensnellen en betonwerk.

 

November 2021

De bouwhekken en keten zijn geplaatst en we zijn gestart met het aanbrengen van de heipalen.

Over 2 weken komt de stelling die de damwanden aanbrengt waarna we gaan starten met het ontgraven en stempelframe monteren.