Amsterdam The Newton

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Aan de Kop Zuidas in Amsterdam bouwt Pleijsier Bouw het appartementencomplex The Newton en biedt plaats aan maar liefst 101 appartementen.

Oppervlakte

12.000 m²

Certificaten

Bouwperiode

2021-2024

Soort project

Aantal kamers

Projectomschrijving

The Newton is een ontwikkeling van COD, ontworpen door Diederendirrix architecten en geconstrueerd door Van der Vorm. Het eigenzinnige driehoekige gebouw bevindt zich in de aantrekkelijke Kop Zuidas en beschikt onder andere over een prachtige groene binnentuin, zodat bewoners kunnen genieten van een groene omgeving mídden in Amsterdam. Het gebouw beschikt in totaal over 12.000 m² bruto vloeroppervlakte en 175 m² BVO commerciële ruimte. Daarnaast is het gebouw voorzien van een ondergrondse parkeergarage met 55 parkeerplekken. Ook aan duurzaamheid is volop aandacht besteed: het gebouw wordt volledig gasloos uitgevoerd én er wordt gebruikgemaakt van een WKO-systeem. Ook het dak is straks volledig voorzien van zonnepanelen.

Project updates

Mei 2023

Bij blok A is het metselwerk inmiddels volledig op hoogte; de laatste geveldelen zijn gevoegd en kozijnen worden rondom voorzien van zetwerken. Stap voor stap breken we de steiger af, erachteraan worden de balkonbalustrades gemonteerd. De fraaie gevel wordt nu pas echt goed zichtbaar! Ook het dak van blok A is inmiddels gereed; de dakbedekking, dakisolatie, waterretentiekratten en grindlaag zijn aangebracht.

Bij blok B is het metselwerk op het niveau van de 2e en 3e verdieping, de voeger werkt hier achteraan. De dakdekker is op het dak nog volop bezig. Aan de binnentuinzijde worden de borstweringen met het bijzondere kettingverband gemetseld. Hierachter plaatsen we de plantenbakken inclusief beplanting. The Newton begint naast rood, dus ook steeds groener te kleuren!

Op de verdiepingen zijn bijna alle binnenwanden gereed en de laatste wanden op de begane grond moeten nog gemaakt worden. Een groot deel van deze wanden zijn gestucd. Ook is er gestart met het tegelen van de wc’s en badkamers. Nog maar een paar verdiepingen moeten worden voorzien van dekvloeren. De installateur werkt gestaag door om het gebouw te voorzien van de nodige installaties. Naast de gevel beginnen ook de woningen langzamerhand vorm te krijgen!

Februari 2023

Bij Blok A is de ruwbouw inmiddels gereed. Hier worden nog de laatste HSB-wanden, kozijnen en ruiten geplaatst. Ook is het dak volledig voorzien van dakbedekking. Op dit dak worden de borstweringen opgemetseld en de borstweringssteunen gemonteerd. Bij blok B is de 7de verdiepingsvloer gelegd en afgestort. In de gevel wordt er volop gemetseld, de lateien worden geplaatst en de geveldragers worden gemonteerd. Het metselwerk is bij blok A op het niveau van de derde verdieping en bij blok B op de begane grond.

Binnen worden de schachtwanden gelijmd en de Metalstudwanden op de verdiepingen opgebouwd. In de kelder worden de nodige installaties aangebracht.

December 2022

De ruwbouw van blok A is inmiddels op het niveau van de dakvloer en zal waarschijnlijk voor de kerst gereed zijn, De ruwbouw van blok B is op het niveau van de vierde verdieping, waar de vloeren zijn gestort.
De installaties in de wanden en vloeren worden hier volop aangebracht.

Op diverse plekken wordt de eerste laag dakbedekking aangebracht. De HSB-elementen tot en met de 3e verdieping worden gemonteerd en lucht- en waterdicht afgemaakt. Een groot deel van de gevels is nu geïsoleerd. Daarnaast worden de kozijnen geplaatst en voorzien van beglazing. Delen van het gebouw kunnen dus langzamerhand wind- en waterdicht gemaakt worden.

Op de begane grond begint de gevel al aardig vorm te krijgen; een aantal puien worden voorzien van prefab betonnen kaders en gevelmetselwerk. Op een aantal plekken loopt dit metselwerk al door naar de 1e verdieping.
In de parkeergarage en rondom de schachten worden de binnenwanden aangebracht. Deze schachten worden voorzien van de nodige installaties.

September 2022

De begane grond vloeren, wanden en kolommen zijn inmiddels gereed. Een gedeelte van de breedplaatvloeren van de 1e verdieping is gelegd, waarin de wapening en installatie worden aangebracht. De damwanden worden verwijderd.

Juni 2022

Inmiddels zijn de betonnen wanden en kolommen van de kelder gereed. De breedplaatvloeren van de begane grond zijn gelegd. Ook worden de begane grondvloeren voorzien van onder- en boven wapening. Op dit moment wordt de installatie in de begane grondvloer aangebracht. Binnenkort zal er gestart worden met het storten van de begane grondvloer.

 

Mei 2022

Bij The Newton is de keldervloer gereed. De wapening van de kelderwanden en kolommen is geplaatst en wordt gekeurd. Inmiddels wordt ook een gedeelte van de kelderwanden gestort

April 2022

De torenkraan is inmiddels geplaatst en wapening van de keldervloer vloer wordt verder gevlochten.

De stekken voor de kelder wanden en kolommen zijn geplaatst, ook is de installateur begonnen met het aanleggen van de riolering in de keldervloer.

Februari 2022

Januari 2022

De heipalen en damwanden zijn aangebracht en de stellingen zijn afgevoerd.

De eerste meter grond tussen de damwanden is afgevoerd en het stempelframe wordt aangebracht.

Nadat het stempelframe is aangebracht zal de bouwkuip verder uitgegraven worden zodat gestart kan worden met koppensnellen en betonwerk.

 

November 2021

De bouwhekken en keten zijn geplaatst en we zijn gestart met het aanbrengen van de heipalen.

Over 2 weken komt de stelling die de damwanden aanbrengt waarna we gaan starten met het ontgraven en stempelframe monteren.